Nieuwsbrief
Juni 2014
In deze nieuwsbrief:

Verbondsevent “It's a VUCA world!”
BNR werving voor Pensioen3daagse
Mooie samenwerking met Finfin.nl
Is beleggen dom? (Column Olaf Simonse)
Wijzer in geldzaken pensioenmonitor
Kalender

• Platformbijeenkomst
1 oktober 2014

• Pensioen3daagse 2014
28, 29 en 30 oktober

• Week van het geld
9 tot en met 13 maart 2015
Verbondsevent “It's a VUCA world!”
De wereld verandert drastisch. Wat betekent dit voor verzekeraars? Wat verwacht de samenleving? En wat moet er gebeuren om die verwachting waar te maken? Genoeg stof tot nadenken. Daarom organiseerde het Verbond van verzekeraars op 17 juni het Verbondsevent 'It's a VUCA world!', waarbij VUCA staat voor Volatile, Uncertain, Complex en Ambigue.

Verslag van "It's a VUCA world! >
Topbestuurders roepen werkgevers op om mee te doen aan de Pensioen3daagse
Zeven topbestuurders uit het bedrijfsleven, van werknemers- en werkgeversorganisaties, koepelorganisaties en de AFM, roepen werkgevers op om mee te doen aan de Pensioen3daagse 2014 op 28, 29 en 30 oktober. Deze oproepen zijn in juni te beluisteren op BNR Nieuwsradio. De werkomgeving is dé plek om aandacht te vestigen op het pensioen. De werknemer ziet een belangrijke rol voor de werkgever in de communicatie over hun pensioenregeling, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Pak deze rol als werkgever en doe mee aan de Pensioen3daagse!

Doe mee met de Pensioen3daagse >
Mooie samenwerking met Finfin.nl
Het online overzicht van overheidsmaatregelen “Wat betekent dit voor mij?” is nu ook direct te raadplegen via finfin.nl, de nieuwe consumentensite van Adfiz.

Bekijk de tool >
Is beleggen dom? Door Olaf Simonse
De Nederlander is nogal behoudend met zijn spaarcenten. Hij zet zijn geld het liefst op een spaarrekening. Wie belegt, wordt voor gek en goklustig versleten. Sparen is veiliger en heeft de afgelopen tien jaar meer opgeleverd, zo is de redenering. Maar is beleggen wel zo dom? 

Lees hier de column van Olaf Simonse >
Volg @olafsimonse via twitter >
Wijzer in geldzaken pensioenmonitor
Wijzer in geldzaken meet sinds 2009 met de jaarlijkse pensioenmonitor het pensioenbewustzijn van de Nederlandse werknemer. Deze meting toonde ieder jaar aan dat een grote meerderheid pensioenonbewust is. De pensioenmonitor 2013 is hierop aangepast in lijn met de nieuwe missie. De focus is verlegd van het meten van pensioenbewustzijn naar het krijgen van inzicht in het pensioengedrag van de Nederlandse beroepsbevolking (dus ook ZZP’ers en voor werk beschikbare werklozen).

Toelichting Pensioenmonitor 
Onderzoeksrapport Pensioenmonitor 

Lees hier meer over de Pensioenmonitor >
Deze mailing doorsturen
Bekijk hier de print versie
  Volg ons: